Ο Χρήστος Καλιοντζίδης, είναι ένας νέος λυράρης, έχοντας ακούσματα και παρακαταθήκη από τον πατέρα του Μιχάλη Καλιοντζίδη, συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της ποντιακής μουσικής παράδοσης.

 

Ο Χρήστος Καλιοντζίδης, συμμετείχε ως λυράρης, στην παράσταση «Δέηση Πόντου», που έγινε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ 3.

Ο ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το site http://efxinospontos.gr/, απευθύνθηκε στον Χρήστο Καλιοντζίδη, να μας πει πως αισθάνθηκε τόσο για τη συμμετοχή του στην παράσταση, όσο και για την τηλεοπτική της προβολή, και μας τόνισε:

DEHSH.PONTOY.KALIONTZIDHS.PARXARIDIS.ARGETZH

Ο Χρήστος Καλιοντζίδης με τη λύρα συνοδεύει την Βερόνικα Αργέντζη, στην "Ωδή ενός μή γάμου", στην οποία συμμετείχε και ο Αλέξης Παρχαρίδης

«Ανέκαθεν πίστευα πως το μεγαλύτερο όπλο που κρατάει στα χέρια του ένας λαός είναι η πολιτιστική του κληρονομιά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η δύναμη που κρύβουν μέσα τους τέχνες όπως η μουσική, η ποίηση, το θέατρο είναι τεράστια, και τα μηνύματα που μπορούν να περάσουν είναι εφάμιλλου μεγέθους.

Η “Δέηση Πόντου” είναι ένα ακριβές παράδειγμα του παραπάνω ισχυρισμού. Τα συγκλονιστικά κείμενα του Γιώργου Γεωργιάδη, η μουσική επένδυση του Χρήστου Κεμανετζίδη και του επιτελείου του, οι αξιοθαύμαστες ερμηνείες των καλλιτεχνών που συμμετείχαν και οι παρεμβάσεις όλων των συντελεστών δίνουν ένα αποτέλεσμα του οποίου η αμεσότητα στο κοινό είναι πρωτόγνωρη.

Το κλίμα στην παράσταση ήταν πολύ φορτισμένο και ελπίζω όλη αυτή η αύρα να περάσει και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Η “Δέηση Πόντου” είναι ένα μήνυμα με τελετουργική μορφή θα έλεγα το οποίο στοχεύει ως αποδέκτες όλους όσους προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα δάχτυλό τους αρνούμενοι την ιστορικά τεκμηριωμένη αλήθεια. Χρήστος Καλιοντζίδης». 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την προβολή της "Δέησης Πόντου", στην ΕΡΤ3, στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/genoktonia/6330-i-ert3-anakoinose-tin-tileoptiki-provoli-deisi-pontou-afieroma-sti-genoktonia-ton-ellinon-tou-pontou?fbclid=IwAR3DhCEnjxqf2VC0F1-NQSxmDeHP9J6Uj-xukPMK6Mu8ZV1VDISNWcLvgjw