Πατριώτες – Πατριώτισσες

Με αφορμή την προκήρυξη της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), η ιδεολογική κίνηση στον χώρο του Ποντιακού Ελληνισμού «ΠΑΡΥΑΔΡΗΣ», ΚΑΛΕΙ Όλους του συλλόγους μέλη της ΠΟΕ να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, δυναμικά αλλά και αποφασιστικά σε αυτή τη διαδικασία,

ΓΙΑΤΙ ουσιαστικός αλλά και εποικοδομητικός διάλογος αναπτύσσεται μέσα από τέτοιες θεσμικές, μαζικές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες.

ΓΙΑΤΙ προέχει η ενίσχυση της αυτόνομης, οργανωτικής και δεοντολογικής ενότητας του χώρου, δυναμώνοντας τις δομές της ΠΟΕ.

ΓΙΑΤΙ πρέπει να μπει φραγμός στις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες «ορισμένων» κύκλων του χώρου μας.

ΓΙΑΤΙ πρέπει να επανακαθορίσουμε τους στόχους μας, να τους ιεραρχήσουμε και όλοι μαζί να προωθήσουμε την προοπτική επίλυσή τους.

ΓΙΑΤΙ πρέπει να διαφυλάξουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό και να αποκρούσουμε τη συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης της ποντιακής ταυτότητας, που συντελείται δυστυχώς σήμερα.

Τώρα:

Που ο Εθνικισμός της Τουρκίας βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο (Συρία, Κύπρος, Αιγαίο, ΝΑ Μεσόγειος κ.λπ.), προξενώντας πολυποίκιλα ζητήματα,

Που οι προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή Κοινότητα εντείνονται,

Που ο ποντιακός χώρος έχει απόλυτη ανάγκη τη συσπείρωση και την αγωνιστική ανάτασή του,

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στην εκλογοαπολοστική συνέλευση της ΠΟΕ που θα πραγματοποιηθεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις 24 Νοεμβρίου 2019.

Έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία μας και στους προγόνους μας, χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς σκοπιμότητες, ανεπηρέαστοι από την εμπορευματοποίηση του σήμερα, να δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του πανάρχαιου Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή