Σε οικογενειακό κλίμα, έγινε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 ο αγιασμός για τη νέα περίοδο 2019 – 2020, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου", οι οποίοι παραβρέθηκαν σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για την έναρξη των νέων δράσεων.

Τον αγιασμό που τέλεσαν ο Πατήρ Κωσταντίνος, ο Πατήρ Χρήστος και ο Πατήρ Ματθαίος. Στον εναρκτήριο λόγο του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Σεπτούχας, παρουσίασε στους παρευρισκομένους τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου και ευχήθηκε εκ μέρους του καλή και δημιουργική χρόνια.

ASPROPYRGOS.AKRITES.PONTOY.AGIASMOS.4.10.20193

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο σύλλογος ανήκει σε όλους και πως είναι ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε ανάγκη την βοήθεια όλων ώστε ο σύλλογος, ως φάρος πολιτισμού, να φωτίσει ξανά». Παράλληλα τόνισε την σημαντικότητα της προσέλευσης των νέων στους κόλπους του συλλόγου, ενώ ζήτησε και από τους ίδιους τους γονείς να κρατούν ζωντανή την φλόγα της ποντιακής παράδοσης, γιατί μόνο έτσι, θα καταφέρουν να μεταλαμπαδεύσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου στην νέα γενιά.

ASPROPYRGOS.AKRITES.PONTOY.AGIASMOS.4.10.20191

Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Αρτεμισία Τσιλινγκιρίδου, πρώην υπεύθυνη χορευτικού και αντιπρόεδρο του συλλόγου. Με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού έκανε μια σύντομη αναφορά στους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας στον σύλλογο.

ASPROPYRGOS.AKRITES.PONTOY.AGIASMOS.4.10.20192

Στη συνέχεια η Ελένη Δανιηλίδου, υπεύθυνη χορευτικού και χοροδιδάσκαλος έκανε ενημέρωση για τα χορευτικά τμήματα και τις δραστηριότητες του συλλόγου.