Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «Δεκαπενταύγουστος 2019», με πλούσιο καλλιτεχνικό ποντιακό πρόγραμμα διοργανώνονται την Τετάρτη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 14 και την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Ακροποτάμου Θεσσαλονίκης, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες.
Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν, στη λύρα και στο τραγούδι ο Γιώργος Εμμανουηλίδης, Κώστας Κυριακίδης, Κώστας Κουλούμογλου, στο κλαρίνο ο Γιώργος Ιακωβίδης, στο αγγείο ο Σωκράτης Μουρατίδης, στα τύμπανα ο Κλεάνθης Βασιλειάδης και στα πλήκτρα ο Στέλιος Ιακωβίδης.
Ανήμερα της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, την Πέμπτη, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν, στο τραγούδι ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος, στη λύρα και στο τραγούδι ο Κώστας Κυριακίδης και ο Κώστας Κουλούμογλου, στο κλαρίνο ο Γιώργος Ιακωβίδης, στο αγγείο ο Σωκράτης Μουρατίδης, στα τύμπανα ο Κλεάνθης Βασιλειάδης και στα πλήκτρα ο Στέλιος Ιακωβίδης.
Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του συλλόγου, και όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Ακροποτάμου Θεσσαλονίκης την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Δουλκερίδης και ο γενικός γραμματέας Χαρίλαος Λιβάρδας, «σας περιμένουμε στο χώρο του συλλόγου για ένα μοναδικό πανηγύρι».