Οι καθιερωμένες Αυγομαχίες θα πραγματοποιηθούν από τον πολιτιστικό σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για άλλη μια χρονιά στις καθιερωμένες την πρώτη ημέρα του Πάσχα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Θρυλορίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», «αναμένουμεν σας να κρούγωμε τ’ ωβά μουν!
Οι Αυγομαχίες θα γίνουν σύμφωνα με τους κανόνες των περιφερειακών Αυγομαχιών.
Έτσι οι διαγωνιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, θα λάβουν μέρος στις «Αυγομαχίες» με 15 πλέον αυγά κότας, βρασμένα και άβαφα, τα οποία θα ελεγχθούν από την επιτροπή.
Θα γίνει μόνο μία κλήρωση για να οριστεί η σειρά με την οποία θα καθίσουν οι αυγομάχοι στο τραπέζι, οι οποίοι θα διαγωνιστούν κυκλικά. Σχετικά δε με την ηλικία των αυγομάχων ορίζεται ως εξής:
α. Οι μικροί αυγομάχοι ξεκινούν από την ηλικία των 7 ετών ως την ηλικία των 15 ετών.
β. Οι μεγάλοι αυγομάχοι ξεκινούν από την ηλικία των 16 ετών, χωρίς περιορισμό στη μεγαλύτερη ηλικία.
Τέλος παρακαλούνται οι αυγομάχοι να έρθουν στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Θρυλορίου νωρίτερα, στις 5.00 μ.μ., ώστε να γίνει ο έλεγχος των αυγών τους νωρίτερα και να μην καθυστερήσει ο διαγωνισμός», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.