Ποντιακή βραδιά στο εστιατόριο Θερμαΐς, διοργανώνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 8:30 το βράδυ, το σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης», με τη φιλική συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και να βοηθηθεί οικονομικά εκπαιδευτικός, μέλος του τμήματος ποντιακής διαλέκτου του συλλόγου, ο οποίος υπέστη σοβαρότατο επεισόδιο εγκεφαλικής αιμορραγίας και βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, με υψηλό κόστος σε κέντρο αποκατάστασης.

Η έκκληση του Αριστείδη Ιορδανίδη

Σε ανάρτησή του ο Αριστείδης Ιορδανίδης, δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, δάσκαλος Ποντιακής Διαλέκτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb με τον τίτλο «Φιλανθρωπική εκδήλωση για τον Γιάννη Κοταλακίδη», αναφέρει: «Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σας κοινοποιώ τη δημοσίευση εκδήλωσης του σωματείου "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης", που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αφορά στον μαθητή / φίλο / συνάδελφο / άνθρωπο του τμήματός μας ποντιακής διαλέκτου Θέρμης, τον Γιάννη Κοταλακίδη, ο οποίος μετά τη λήξη του σχολικού έτους 2017 - 2018 (έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο όλες του τις υποχρεώσεις ως δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης), υπέστη σοβαρότατο επεισόδιο εγκεφαλικής αιμορραγίας, νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στην Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου "Παπανικολάου" και ένα μήνα σε θάλαμο Εντατικής φροντίδας, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται αυτήν την περίοδο στο κέντρο αποκατάστασης "ΕΥΕΞΙΑ", στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος θεραπείας.

Το ποσό που καλείται να καταβάλλει η οικογένειά του, πέρα από τα όσα πληρώνει το Ταμείο ασφάλισης -κι αυτά για 5-6 μήνες μόνο!, μετά από 25 χρόνια εισφορών...- είναι ιδιαίτερα δυσβάστακτο και είναι 4.000 – 4.200 ευρώ τον μήνα.

Ο Γιάννης άντεξε τα τρία ανευρύσματα που σημειώθηκαν και το μεγάλο διάστημα καταστολής και ακινησίας.

Τώρα πλέον άρχισε να μιλά, να κουνά τα χέρια του, ίσως την άλλη βδομάδα να του κλείσουν την τραχειοστομία, έχει χάσει όμως πολλά κιλά και δεν περπατά ακόμη.

Η πρόοδός του είναι όμως αργή αλλά σταθερή και οι γιατροί, όπως από την αρχή δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σας στέλνω ακόμη την επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει απευθείας με οποιοδήποτε ποσό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Δ.Σ. του σωματείου "Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης" για το ειλικρινές, διακριτικό, ανυστερόβουλο και απεριόριστο ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή της περιπέτειας του Γιάννη δηλώνοντας τη θέλησή του να βοηθήσει όπως μπορεί.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ενέργεια θα δώσει δύναμη και χαρά στην οικογένειά του στην δύσκολη δοκιμασία που περνούν.

Σας καλώ λοιπόν όλους και όλες τους φίλους και φίλες της ποντιακής διαλέκτου να παραστείτε στην εκδήλωση και να διαδώσετε όπως και όσο μπορείτε αυτό το μήνυμα».

Έκκληση δασκάλων και νηπιαγωγών

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών υπαίθρου νομού Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφός μας Κοταλακίδης Ιωάννης του Παναγιώτη, δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, μέλος του Συλλόγου μας, με τη λήξη του Σχολικού έτους 2017 - 2018 υπέστη σοβαρότατο επεισόδιο εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Μετά από ένα μήνα παραμονής στην Εντατική Μονάδα και ένα μήνα σε θάλαμο Εντατικής φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου», μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται αυτήν την περίοδο σε κέντρο αποκατάστασης με ιδιαίτερα υψηλό κόστος θεραπείας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Διευθυντή του Σχολείου για άμεση οικονομική βοήθεια, αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί έκκληση για οικονομική βοήθεια, σε όλα τα Σχολεία ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN:GR2901710840006084010384321

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΚΟΤΑΛΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τη στήριξή σας!».