Τριήμερες εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο «Μοθωπορί Αρωθυμίας», θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, από το σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στο μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παρασκευή

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετέχουν, οι Γιώργος Σιαμλίδης και Γιάννης Γκόσιος στο τραγούδι, Αβραάμ Γκόσιος στη λύρα και Γιώργος Τσεπλιτίδης στο αγγείο.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής, συμμετέχουν τα ακόλουθα χορευτικά: Μικρό χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, του συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας – Συκεών και του συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή. Τα χορευτικά συνοδεύουν οι, Κώστας Σωπιάδης και Κώστας Κυριακού στη λύρα, Γιάννης Λαζαρίδης στο νταούλι και Άκης Γεωργιάδης στα πλήκτρα.

Σάββατο

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι, Στέργιος Ζημπιλιάδης και Γιώργος Αετόπουλος στο τραγούδι, Πόλυς Παυλίδης στη λύρα και το τραγούδι, Νίκος Κοκκινίδης και Παύλος Ουργαντζίδης στη λύρα. Στο πρόγραμμα του Σαββάτου συμμετέχουν τα χορευτικά: Αρχάριο χορευτικό ενηλίκων του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, του συλλόγου Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ» και η θεατρική ομάδα. Τα χορευτικά συνοδεύουν οι, Κώστας Σωπιάδης και Κώστας Κυριακού στη λύρα, Γιάννης Λαζαρίδης στο νταούλι και Άκης Γεωργιάδης στα πλήκτρα. Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν οι, Κώστας Σαρηκυριακίδης, Δημήτρης Μουστόπουλος, Δώρα Παππά και Ισσάκ Μουστόπουλος.

Κυριακή

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι, Γιάννης Κουρτίδης και Γιώτα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, Κώστας Τυρεκίδης και Πάρης Ελευθεριάδης στη λύρα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα χορευτικά: Εφηβικό χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, προχωρημένο χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, χορευτικό παραστάσεων του συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού και του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ελευθερίου - Κορδελιού «Σταυραετός». Τα χορευτικά συνοδεύουν οι, Κώστας Σωπιάδης και Κώστας Κυριακού στη λύρα, Γιάννης Λαζαρίδης στο νταούλι, Άκης Γεωργιάδης στα πλήκτρα και Γιώργος Ιακωβίδης στο κλαρίνο.