Ψηφίσματα για το θάνατο του Πόντιου πολιτικού Βασίλη Ιντζέ, εξέδωσαν ποντιακές οργανώσεις, αναφέροντας τη συμβολή που είχε στη βοήθεια προς τα ποντιακά σωματεία, σε μία δύσκολη περίοδο και τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε κοντά τους.

Η ΔΙΣΥΠΕ

Με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Αμαραντίδης και ο γενικός γραμματέας Βασίλειος Μωϋσίδης, αναφέρεται: «Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του πρώην Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Βασίλη Ιντζέ. Έναν ευπατρίδη πολιτικό που προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνισμό και ειδικότερα κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός, στον ποντιακό ελληνισμό. Αιωνία του η μνήμη».

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Ακριτίδης και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Καραβέλας, αναφέρεται: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Βασίλη Ιντζέ, διατελέσαντα επί σειρά ετών Βουλευτού και Υπουργού Βορείου Ελλάδος, ανδρός υψηλού πολιτικού ήθους, που προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Σωματείο μας και στον ευρύτερο οργανωμένο ποντιακό χώρο, θερμού πατριώτη ποντιακής καταγωγής, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:

1.Να εκδώσει το παρών ψήφισμα.

2.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

3.Να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντα.

4.Να δημοσιεύσει το παρών ψήφισμα στα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα ο ποντιακός κόσμος θα τον θυμάται πάντα με συγκίνηση».