Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και καλεί τα μέλη των σωματείων να πάρουν μέρος στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Με ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Λεζγίδης, καλούν τα μέλη των σωματείων να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύιακου.

Στην Πάφο

Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, τα ποντιακά σωματεία της Πάφου, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής και η Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού προσκαλούν στις διήμερες εκδηλώσεις της υποδοχής και προσκύνησης της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Χαλιναρά, η οποία μεταφέρθηκε το 1923 από την Αργυρούπολη του Πόντου στην Ελλάδα, καθώς και στο ετήσιο μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη της Πάφου, όπου ζουν χιλιάδες Πόντιοι, οι οποίοι μετέβησαν στην Κύπρο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»

Ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, στο Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου, στο Πάρκο Πόλης στην Πλατεία Πόντου στα Άνω Λιόσια.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μετέχουν: Θεόφιλος Πουταχίδης στο τραγούδι, Μίλτος Κυριλλίδης στο τραγούδι, Νικόλας Πετρίδης στη λύρα, Γιώργος Κουλαξουζίδης στη λύρα και στο τραγούδι, Ανέστης Ιωακειμίδης στο τραγούδι, Στάθης Παυλίδης στο τραγούδι και Δημήτρης Ξενιτόπουλος στη λύρα.

Αιμοδοσία στο Λαύριο

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.ΠΟ.Ν.Α.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ» και συλλόγους της περιοχής, πραγματοποιεί την 16η Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ανδρέα Λαυρίου Αττικής, την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.