Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 10 το πρωί θα γίνει το μνημόσυνο των δύο χρόνων από την «φυγή» στην αιωνιότητα του Γιάννη Κυριακίδη, στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου, στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Θέρμης. Ο Γιάννης Κυριακίδης, ο πρύτανης του φωτορεπορτάζ, ο Πόντιος που ξεκίνησε από τα Τσαμούρια της Καλαμαριάς όπου γεννήθηκε, άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Φεβρουαρίου 2016 στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, την προσφυγομάνα, την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ στη ζωή του.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 10 το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018, στον Ιερό Ναό εντός των νεκροταφείων και στη συνέχεια θα γίνει τρισάγιο στον τάφο του, με την οικογένεια και τους φίλους του, που δεν τον ξεχνούν.

Ο Γιάννης Κυριακίδης, υπήρξε ζωντανός θρύλος της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε το 1924 στην προσφυγομάνα Καλαμαριά και με το φωτογραφικό του φακό κατέγραψε τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φωτογραφίζοντας -μεταξύ άλλων- πρωθυπουργούς, βασιλείς, δικτάτορες, αλλά και απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας.

Στη μακρόχρονη καριέρα του φωτογράφισε, πολλούς ξένους ηγέτες, όπως τον Αϊζενχάουερ, τον Ντε Γκολ, τον Γκορμπατσόφ, τον Γιέλτσιν, τον Πούτιν, τον Τίτο, τον Ζίφκοφ, τον Μπερίσα, τον Ντεμιρέλ, τον Μακάριο, τον Γκλιγκόροφ, τον Κληρίδη και σχεδόν όλους τους Ελληνες πολιτικούς μετά το 1950. Από τον Παπάγο, τον Κανελλόπουλο, τον Νίκο Ζαχαριάδη, τον Γεώργιο Ράλλη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τον Χαρίλαο Φλωράκη, τον Χρήστο Σαρτζετάκη, τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και σχεδόν όλους τους σύγχρονους Ελληνες πολιτικούς.

KYRIAKIDIS.ATHINA.KAI.TITI KYRIAKIDOY

Ο Γιάννης Κυριακίδης, με τις αγαπημένες κόρες του. Αθηνά και Τίτι

Βρέθηκε με τον φωτογραφικό του φακό και κάλυψε τους Ολυμπιακούς της Σεούλ, της Ατλάντας, της Βαρκελόνης και της Αθήνας, ενώ ατελείωτη είναι η λίστα με τις φωτογραφίες των διαφόρων καλλιτεχνών που έχει τραβήξει.
Στη ζωή του τιμήθηκε πολλές φορές για αυτές τις φωτογραφίες από διάφορες Ενώσεις και φωτογραφικά σωματεία. Τελευταία τιμήθηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων  Μακεδονίας - Θράκης.

Η ποντιακή καταγωγή του 

Ο Γιάννης Κυριακίδης, είχε μία ιδιαίτερη ευαισθησία για την ποντιακή καταγωγή του και αναδείκνυε τα προβλήματα της προσφυγιάς, των πατέρων και των μανάδων εκείνης της εποχής και το πόσο δύσκολα έζησαν και επιβίωσαν μετά την προσφυγιά στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, κάλυψε όλα τα φεστιβάλ ποντιακών χορών νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, όπως και τις συνδιασκέψεις νεολαίας, όσο και τα φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ δεν έλειπε και από καμία εκδήλωση τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο, από την ανιστορηθείσα Ιερά Μονή.