Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο δήμος Κοζάνης, τα ποντιακά σωματεία του νομού Κοζάνης, αναμένεται να συγκεντωθούν και να χορέψουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, θα βρεθούν τα ποντιακά σωματεία με τα χορευτικά τους τμήματα, όπως και οι χορωδίες των ποντιακών σωματείων από τον ποντιακό σύλλογο της Λευκόβρυσης και το σύλλογο «Αντάμωμα». Ήδη οι προετοιμασίες έχουν γίνει και όλοι μαζί οι χορευτές, πραγματοποίησαν πρόβες προκειμένου η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων να είναι η καλύτερη δυνατή. 

KOZANH.APOKRIES.13.2.20181

Όλοι μαζί, χέρι - χέρι σε έναν κύκλο, με μία φωνή και μία ψυχή. Για πρώτη φορά εκατοντάδες χορευτές θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του ποντιακού πολιτισμού, σε μια εκδήλωση, που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα την περίοδο της Αποκριάς στην Κοζάνη.

KOZANH.APOKRIES.13.2.20182

Η πόλη της Κοζάνης πάντα πρωταγωνίστρια στον Πολιτισμό και την Παράδοση! Μία όμορφη νότα από τα Ποντιακά Σωματεία στην Παραδοσιακή και Αυθεντική Αποκριά της πόλης μας!

KOZANH.APOKRIA.BASILEIADOU.13.2.2018

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, οι υπεύθυνοι από το δήμο Κοζάνης, και από τα ποντιακά σωματεία μαζί με την ιδιοκτήτρια του «Βερμίου γης», και ταμία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Ελένη Βασιλειάδου, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και είδαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η Ελένη Βασιλειάδου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφέρει στους θεατές της εκδήλωσης, χαβίτς, ταν και περέκ’.