Με μεγάλη επιτυχία διοργανώνθηκε ο ετήσιος χορός του πολιτιστικού συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο «ΚΟΡΩΝΕΙΑ PALACE», παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου, όσο αυτών που διαμένουν στο χωριό, όσο και όσων διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, όπως επίσης και από ολόκληρη την Ελλάδα και εκπρόσωποι αδελφών ποντιακών σωματείων.

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.20182

Στο χαιρετισμό του πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό.

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.201816

Ιδιαίτερη συγκίνηση με το χειροκρότημα από τον κόσμο απέσπασε η παρουσία των παιδικών χορευτικών τμημάτων, τα οποία προσπαθούν και εντάσσονται μέσα από το χορό στην μαγεία του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου.

Επίσης χόρεψε το τμήμα ενηλίκων – εφηβικό το οποίο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και η χορευτική παράδοση του ποντιακού ελληνισμού, είναι πλέον μια καθημερινή πραγματικότητα.

Το χορευτικό τμήμα των παραστάσεων ξεσήκωσε τον κόσμο με την άρστη απόδοση των χορών και της ενδυμασίας που είχε, δείχνοντας πως όταν γίνεται καλή και συντονισμένη δουλειά, το αποτέλεσμα πάντοτε επιβραβεύται.

Χοροδιδάσκαλος των χορευτικών συγκροτημάτων του πολιτιστικού συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης είναι ο Στράτος Μπίλης, ενώ στη λύρα ήταν Κώστας Κυριακίδης, στο νταούλι ο  Δημήτρης Ευθυμιάδης και ο Γιάννης Αναστασιάδης.

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.20183

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι, Γιάννης Τσιτιρίδης, Γιάννης Δασκουλίδης, Νίκος Σαββίδης, Κώστας Κυριακίδης, Φίλιππος Ανανικίδης.

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.20189

Στη λύρα, Θωμάς Μπαϊρακτάρης, Στέλιος Σαββουλίδης, Κώστας Κυριακίδης. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Ιακωβίδης, στο τουλούμ ο Γιάννης Καμπάς και στο νταούλι ο Γιάννης Αναστασιάδης.

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.201815

Στον ετήσιο χορό του πολιτιστικού συλλόγου Αυγής Λαγκαδά, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαγκαδά, η Κατερίνα Μπίλη από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), ο Παύλος Γαλεγαλίδης  γενικός γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

AYGI.LAGKADA.XOROS.3.2.20185

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αδελφών ποντιακών σωματείων, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου, Ποντιακός Σύλλογος Πέντε Βρυσσών Λαγκαδά, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Καστανά, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Αμπελοκήπων, Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων,  Σύλλογος Νικοπολιτών Δήμου Παύλου Μελά, σύλλογος φίλων Δράμας Ύδραμα, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου «Μωμόγεροι», Σύλλογος Ποντίων Λαχανά, Ποντιακός Σύλλογος Χωρυγίου Κιλκίς, σύλλογος φίλων Αγίου Γεωργίου Αυγής, Ένωση ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Το Παρχάρ», Μορφωτικός Σύλλογος Μεσαίου «Τα Κοτύωρα», Ποντιακός Σύλλογος Δρακοντίου.