Με μία ανάρτησή του στο fb, κάτω από την είδηση της διαμαρτυρίας της ΟΠΣΕ να μην γίνει το μουσείο γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, αντέδρασε ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης, συγγραφέας του τόμου για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που εξέδωσε η ελληνική βουλή και συγγραφέας των 14 τόμων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η ανάρτηση στο fb του Κώστα Φωτιάδη, κάτω από την είδηση της διαμαρτυρίας που δημοσίευσε το site http://efxinospontos.gr/ είναι η ακόλουθη:

«Το μυαλό μου στέρεψε. Δε μπορώ να σχολιάσω τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας των Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, για ένα αίτημα δέκα δεκαετιών. Τί είναι αυτό που τους ενοχλεί; Ο αγώνας της αναγνώρισης της γενοκτονίας, το ερευνητικό κέντρο και το μουσείο της γενοκτονίας είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων. Το οφείλουμε στα 353.000 θύματα της γενοκτονίας και στην ανερεύνητη και αδικαίωτη ιστορία μας», καταλήγει η ανακοίνωση του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη.

Βροχή οι σχολιασμοί

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΠΣΕ στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/eidiseis/1888-i-omospondia-prosfygikon-somateion-elladas-opse-antidra-stin-eksaggelia-tou-ypourgoy-ethnikis-amynas-panou-kammenou-gia-ti-dimiourgia-monimis-ekthesis-gia-ti-genoktonia-ton-pontion-sti-thessaloniki

Και οι σχολιασμοί του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη και άλλων επωνύμων στο fb στο ακόλουθο Link

https://www.facebook.com/konstantinos.fotiadisb/posts/932401400229986?notif_t=story_reshare&notif_id=1488550102335822