Έγινε η ημερίδα «Ο χορός στην Πατρίδα» που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, με την συμμετοχή των εισηγητών Νίκου Ζουρνατζίδη και Γιώργου Κασαμπαλίδη, σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και ακολούθησε διάλογος.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.XOROS.HMERIDA.25.2.2024 1

Άποψη της αίθουσας όπου έγινε η εκδήλωση

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καπουρτίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.XOROS.HMERIDA.25.2.2024 9

Μέρος του κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας διοργάνωσε μια ξεχωριστή ημερίδα χορού, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς των περιοχών του Πόντου.

Η ημερίδα με τίτλο «Ο χορός στην Πατρίδα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό μας κέντρο στο Πανόραμα της Βέροιας, με έναρξη στις 10.30 π.μ.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.XOROS.HMERIDA.25.2.2024_2.jpg

Ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τη σκυτάλη πήρε ο χοροδιδάσκαλος της Λέσχης κ. Ιντζεβίδης Βαγγέλης οποίος παρουσίασε τους εισηγητές.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.XOROS.HMERIDA.25.2.2024 8

Ο Νίκος Ζουρνατζίδης και ο Βαγγέλης Ιντζεβίδης

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούν τους ποντιακούς χορούς από τους κυρίους Νίκο Ζουρνατζίδη και Γιώργο Κασαμπαλίδη και δόθηκε σημαντικός χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων στο τέλος της κάθε εισήγησης.

EFXINOS.LESXH.BEROIAS.XOROS.HMERIDA.25.2.2024 7

Άποψη της αίθουσας στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας όπου έγινε η εκδήλωση

Σημαντικό στοιχείο της ημερίδας ήταν η ζωντανή παρουσίαση των χορών με τη συμμετοχή των χορευτών και των χοροδιδασκάλων, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών.

Στη λύρα συνόδευσαν ο Μιχάλης Κασαμπαλίδης και ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης, ενώ στο νταούλι ήταν ο Ανδρέας Νικηφορίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δήμου Βέροιας κ. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο πρώην πρόεδρος της Λέσχης και αριστίδην μέλος του σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος και η συγγραφέας κ. Πιπερίδου Ελένη.