Οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές εκθέσεις του αγροτικού κλάδου, Agrotica και Agrilevante by EIMA, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green.

Η διεθνής έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, Agrilevante by EIMA, διοργανώνεται από την FederUnacoma (Ιταλική Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων) στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 5-8 Οκτωβρίου 2023.

Τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εκθέσεις επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO, δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας ότι η Ιταλία είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις διεθνώς στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων κάθε είδους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας, κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Agrilevante μετά την περίοδο της πανδημίας δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά στη συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Στις πολύ μεγάλες εισαγωγές Ιταλικών τρακτέρ και γενικά αγροτικών μηχανημάτων στην Ελλάδα (μερίδιο της Ιταλίας άνω του 80% στις εισαγωγές τρακτέρ στη χώρα μας) αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Παναγιώτης Κατσαρός.

Το χαρακτήρα της έκθεσης Agrilevante ανέδειξε ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της FederUnacoma, κ. Girolamo Rossi, υπογραμμίζοντας ότι είναι αφιερωμένη στην Μεσογειακή αγροτική ζωή.

Το πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΘ - HELEXPO περιέγραψε το στέλεχος του Τμήματος Εκδηλώσεων της FederUnacoma, κ. Davide Gallarate, κάνοντας λόγο για διοργάνωση Ελληνο - Ιταλικής Ημέρας στο πλαίσιο της Agrilevante. Ο ίδιος παρουσίασε αναλυτικά τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της Agrilevante (συνημμένη η σχετική παρουσίαση), στην οποία θα εκτεθούν πάνω από 8.000 μοντέλα μηχανημάτων και εξαρτημάτων.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Marco Della Puppa, καθώς και ο δημοσιογράφος, κ. Θεόδωρος Σδρούλιας.