Σε περίπου 45.000 ανήλθαν οι επισκέπτες της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου, με την κίνηση να παραπέμπει στα επίπεδα του 2019.

Μετά το σημαντικό αυτό momentum του πρώτου διημέρου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να υποδέχεται και στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου.

DETH.86.PAOLA.11.9.2022 2

Το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022, και παρά τη φθινοπωρινή βροχή η μουσική σκηνή της Έκθεσης πήρε ξανά ζωή, με την Πάολα να ξεσηκώνει το κοινό και να εγκαινιάζει το συναυλιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης μαζί με τους Αναστάσιο Ράμμο, Χριστίνα Σάλτη και Biased Beast.

DETH.86.PAOLA.11.9.2022 1

Την Δευτέρα το βράδυ 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21:30 έρχεται ο Βασίλης Λέκκας με την ξεχωριστή φωνή του, για να παρασύρει τον κόσμο στα δικά του μελωδικά μονοπάτια.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες στο Τόξο της ΧΑΝΘ με το εισιτήριο εισόδου στην 86η ΔΕΘ.

DETH.85.EMIRATA.11.9.202222

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν τα επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ επιχειρήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων –της Τιμώμενης Χώρας της 86ης ΔΕΘ- και ελληνικών εταιρειών, που ξεπερνούν τα 600 και προγραμματίστηκαν με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Μάλιστα, πέραν αυτών, κλείνονται και εκτός προγράμματος συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των εμιράτων Άμπου Ντάμπι και Σάρτζα.

Η πολυσυλλεκτικότητα είναι φέτος ακόμα πιο έντονο χαρακτηριστικό της ΔΕΘ. Την ίδια ώρα που στα περίπτερα 2, 3, 8, και 16 χτυπά ο παλμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και 46 Επιμελητήρια με 320 επιχειρήσεις από όλη τη χώρα να παρουσιάζουν το παραγωγικό της πρόσωπο , στο περίπτερο 17 πρωταγωνιστούν το Αυτοκίνητο, η Ηλεκτροκίνηση, τα Υβριδικά Οχήματα και η μικροκινητικότητα. Στο εν λόγω περίπτερο, πέραν των εξελίξεων γύρω από τα πεδία αυτά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά καινούρια μοντέλα σε επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Παράλληλα, ο κόσμος μπορεί να γνωρίσει την ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα στα περίπτερα 12 και 7, όπου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσιάζουν το μέλλον του τόπου.

Τις καθημερινές η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.