Σε μια χριστουγεννιάτικη «πολιτεία» 25.000 τ.μ. μετατρέπεται φέτος το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που από αύριο, 8 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019, θα φιλοξενεί τον «Αστερόκοσμο», το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στη χώρα.

Ο «Αστερόκοσμος», τον οποίο διοργανώνει το Magic Park με τη στήριξη της ΔΕΘ - Helexpo, αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14 και 15, με τα περισσότερα παιχνίδια και τις δράσεις του να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο, προκειμένου να προστατευθούν οι επισκέπτες από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Έτσι, σε 25.000 τ.μ. θα μπορεί κανείς να απολαύσει θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο πλούσιο Fun Park με 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ και δύο στεγασμένα παγοδρόμια.

Τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις του «Αστερόκοσμου» περιλαμβάνουν από συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνιών μέχρι Facepainting (ζωγραφική προσώπου), DJSantaParty, πολλά happenings, αλλά και αμέτρητες εκπλήξεις.

Το εισιτήριο εισόδου είναι 7 ευρώ και με αυτό οι επισκέπτες θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου, στο χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών, στο σπίτι του Άη Βασίλη, στο ταχυδρομείο του Άη-Βασίλη κα. Τα ΑμΕΑ και ένας συνοδός τους, καθώς και τα παιδιά κάτω του ενός μέτρου δεν πληρώνουν είσοδο.

Ο «Αστερόκοσμος» καλεί τον κόσμο στην αυριανή κεντρική εκδήλωση του, στην ημέρα των εγκαινίων του πάρκου, στις 17:00 μ.μ., για τη δημιουργία ενός γιορτινού, αγιοβασιλιάτικου domino. Για τους 1.000 πρώτους επισκέπτες η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη κατά 50%.

Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον χώρο του «Αστερόκοσμου», ενώ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αγάπης, που θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την Πύλη Εμπορίου.

Τουριστικό θέλγητρο

«Ο ‘’Αστερόκοσμος’’ είναι ένα ακόμα θέλγητρο για την προσέλκυση τουρισμού στην πόλη» σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής έναρξης λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Magic Park, Σάκης Πετρόπουλος, τόνισε πως ο «Αστερόκοσμος» είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα τόσο από πλευράς μεγέθους και όγκου όσο και αριθμού εργαζομένων που απασχολεί, αλλά και το φθηνότερο, αν συνυπολογιστούν όλα όσα προσφέρει με το εισιτήριο των 7 ευρώ. Ανέφερε δε πως φέτος το πάρκο έχει ανανεωθεί σημαντικά με νέα παιχνίδια και δράσεις, κάνοντας γνωστό μάλιστα πως ένα νέο extreme παιχνίδι από την Ιταλία ήρθε να προστεθεί στον «Αστερόκοσμο».

Ο «Αστερόκοσμος» κλείνει με τον καλύτερο και πλέον γιορτινό τρόπο το 2018, που ήταν για τη ΔΕΘ - Helexpo μακράν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών, όπως τόνισε με τη σειρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

Τέλος, κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, η κα Ελπίδα Δεστούνη, συνιδιοκτήτρια του Magic Park, τόνισε πως για μία ακόμη χρονιά έχει γίνει το καλύτερο δυνατό για τη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου πάρκου.