Το τελευταίο συναρπαστικό Σαββατοκύριακο της μεγαλύτερης ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας μόλις ξεκίνησε. Η κίνηση και το ενδιαφέρον κορυφώνονται και είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την 83η ΔΕΘ να σπεύσουν. Η ροή του κόσμου στο αμερικανικό περίπτερο δεν έχει προηγούμενο, ενώ πέραν των εταιρειών-κολοσσών που φιλοξενούνται με σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, η αμερικανική συμμετοχή φέρνει και «αέρα» πολιτισμού στην 83η ΔΕΘ.

DETH.83.ESORIKO KOSMOS.15.9.2018

Έτσι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με 100 έργα 40 σύγχρονων καλλιτεχνών από την Πολιτεία του Τέξας, ενώ σε διάφορα σημεία του Εκθεσιακού Κέντρου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν 22 διάσημα έργα τέχνης Αμερικανών ζωγράφων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

DETH.83.MHTSOTAKHS.15.9.2018Τη λύση της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ως της μόνης βιώσιμης για την πόλη και την Έκθεση στηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo το πρωί του Σαββάτου. Τόνισε δε ότι ένα νέο Εκθεσιακό Κέντρο θα φέρει ανάπτυξη της εκθεσιακής δραστηριότητας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή κατεύθυνση που έχει φέτος η 83η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου με την παράλληλη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως μέσω αυτού η Έκθεση θα αλλάξει κατηγορία. Αναφερόμενος στην 83η ΔΕΘ στάθηκε στην επιλογή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας, σημειώνοντας παράλληλα πως η φετινή διοργάνωση πηγαίνει πολύ καλά.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της 83ης ΔΕΘ, τις διεθνείς συμμετοχές, την παρουσία των Επιμελητηρίων, το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και για την Smoke Free πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, για την οποία η Έκθεση έλαβε πιστοποίηση από την TÜV AUSTRIA Hellas.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 

Τα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σήμερα είναι ημέρα γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα στα περίπτερα 2 και 3 της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων.

Το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 γίνεται η πανηγυρική εκκίνηση του 51ου ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ, το οποίο διοργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ. Λίγο νωρίτερα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο ίδιο σημείο, ο ΑΟΘ και ο Σύλλογος «Λάμψη» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία.

Στο μουσικό κομμάτι της 83ης ΔΕΘ, το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου η Άννα Βίσση και οι Onirama ξεσήκωσαν το κοινό, χαρίζοντας ένα ακόμα βράδυ διασκέδασης στους χιλιάδες επισκέπτες.

Το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου στη σκηνή των music events live ανεβαίνει με τον αέρα της Eurovision η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα, που αναμένεται να ανάψει «φωτιά» στο Εκθεσιακό Κέντρο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο της Έκθεσης.

Για το σύνολο των σημερινών εκδηλώσεων μπορείτε να ενημερώνεστε στο ακόλουθο link: https://tif.helexpo.gr/el/2018_Events_Programme.

Το ωράριο της 83ης ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο είναι 10:00 με 22:00.