Το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ...Ο τόπος της καρδιάς μου! PONTOS...The place of my heart!», ένα οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες, που βασίζεται σε αληθινές ιστορίες προσφύγων της πρώτης και της δεύτερης γενιάς των Ελλήνων του Πόντου, έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και είναι παραγωγή της εταιρίας DSP.

Τη σκηνοθεσία το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σανιώτης και βασίζεται σε ιδέα και οργάνωση παραγωγής του Θεόδωρου Αλεπίδη, τη μουσική επιμέλεια είχαν ο Γιάννης Καλογήρου, ο γνωστός καλλιτέχνης των Ποντίων Μπάμπης Κεμανατζίδης και ο μουσικός και ψάλτης βυζαντινής μουσικής Χρήστος Χαλκιάς. Η αφήγηση του ντοκιμαντέρ είναι του ηθοποιού του ποντιακού θεάτρου Γιάννη Γεωργιάδη και του Θεόδωρου Αλεπίδη.

Οι επίγειες και εναέριες λήψεις για το ντοκιμαντέρ έγιναν από τους Θεόδωρο Αλεπίδη, Hasan Kamiloglu, Mert Sezer, Arif Terzi.

Όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Αλεπίδης, το ντοκιμαντέρ, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μου. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, για την βοήθεια που πρόσφεραν αφιλοκερδώς για την υλοποίησή του, το οποίο δεν αποτελεί προϊόν πώλησης ή μεταπώλησης και σκοπό έχει την ανάδειξη του τόπου καταγωγής των προγόνων μας.

Ευχαριστούμε τους: Παναγιώτη Φυτανίδη, Νικόλαο Ιωσηφίδη, Ιωάννη Χατζηκίδη, Δέσποινα Μηλιάδου, Μαρία Σιδηροπούλου, Καλλιόπη Κουτουνίδου, Σοφία Παμπόρη, Ελευθέριο Αβραμίδη, για την αφήγηση των ιστοριών και την παραχώρηση των φωτογραφικών αρχείων τους και τον Σύλλογο Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» για το φωτογραφικό υλικό. Αρχείο πρώτης γενιάς: Νικόλαος Μηλιάδης, Σταύρος Γαλετσίδης.

Παραγωγή: DSP www.dsp.gr / Copyright 2020©

Αν σου άρεσε, κάνε εγγραφή στο κανάλι Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8BY...