Το βιβλίο του Βασίλη Ασβεστά με τίτλο «Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880 – 1923», και με επίτιτλο «Λαογραφική προσέγγιση του παιχνιδιού ως διαχρονικό πολιτισμικό στοιχείο», θα παρουσιαστεί από τον Σύλλογο Ποντίων Γιαννιστών, στο ιδιόκτητο κτήριό του την «Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευδοκία Σπανίδου, εκπαιδευτικός και ταμίας του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, καθώς και η Ευθυμία Στεφανίδου, γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών.

Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου, θα λειτουργήσει έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών.

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, θα παρουσιάσουν παιδικά παιχνίδια από τον Πόντο υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Σοφίας Μανουσαρίδου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δήμητρη Ξενίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών.

ASBESTAS.BASILEIOS.GIANNITSA.BIBLIO.11.6.2023

Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ασβεστά με τίτλο «Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880 – 1923», θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 11 το πρωί, στην «Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού», του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, 20ης Οκτωβρίου 40, στον δεύτερο όροφο.