Το βιβλίο του Simon Bendall, σε μετάφραση της Ελένης Λιάντα, με τίτλο «Εισαγωγή στη Νομισματική της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας», θα παρουσιάσουν οι Εκδόσεις Κυριακίδη και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, στην οδό Λεωφόρου Νίκης 13, στον 2ο όροφο.

Για το βιβλίο, θα μιλήσουν, η Μελίνα Παϊσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Τσέλεκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ελένη Λιάντα, μέλος Σ.Ε.Π. του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Το βιβλίο του Simon Bendall, όπως αναφέρει στον πρόλογό της έκδοσης ο Αλέξιος Γ. Κ. Σαββίδης, έχει προκύψει έπειτα από συστηματική του ενασχόληση με τη νομισματική των Μεγαλοκομνηνών εδώ και αρκετά χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η ενασχόληση αυτή συνέπεσε με μια αύξηση του ενδιαφέροντος για την προ και μετά του 1204 τραπεζουντιανή νομισματική εκ μέρους και άλλων επιστημόνων.