Το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου «Τραπεζούντα. Το διαμάντι της Ανατολής» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον ποντιακό σύλλογο «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης, παρουσία του βιβλιόφιλου κοινού της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στην Αστική Σχολή Κατερίνης και το περιεχόμενο του βιβλίου προσέγγισε και σχολίασε χαρισματικά και εύστοχα η εκπαιδευτικός Λένα Παταρίδου, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι κυρίες του συλλόγου, Χρύσα Ζερκιτανίδου και Σοφία Χατζειπίδου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο έφορος βιβλίου της «Παναγίας Σουμελά» Κατερίνης Γιάννης Ποικιλίδης, που παράλληλα πρόβαλε και πρότεινε πολύ ενδιαφέροντα βιβλία για τον Πόντο, που βασίζονται κυρίως σε επισκέψεις, έρευνα και προσωπικά βιώματα των συγγραφέων στον ιστορικό Πόντο.

 

PANAGIA.SOYMELA.KATERINHS.DEFTOS.TRAPEZOYNTA.1.10.20161

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Θοδωρής Δεύτος ανάλυσε χαρακτηριστικές πτυχές, την πλοκή, τα γεγονότα και τη δομή του μυθιστορήματος.

 

PANAGIA.SOYMELA.KATERINHS.DEFTOS.TRAPEZOYNTA.1.10.20163

Το διοικητικό συμβούλιο του ποντιακού συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης, συγχαίρει και ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.