Κύκλος παρουσιάσεων του βιβλίου του γνωστού στον ελληνισμό του Πόντου, συγγραφέα και εκδότη Ομέρ Ασάν (Ömer Asan), θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα με την παρουσία και του ιδίου. Το βιβλίο, μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Σεμπνέμ Αρσλάν και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις IASON BOOKS.

Στην Πάτρα

H πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Πάτρα στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης» (Μαιζώνος 271) στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00 με ομιλητές τον Γιώργο Στράτο, νομικό - δημοσιογράφο και πρόεδρο της Α’ Εθνικής ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑ και Μιχάλη Τσοπανίδη, πρόεδρο του Παμμικρασιαστικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ευτυχία Μπιλάλη με συντονίστρια της παρουσίασης την Αμαλία Δημητροπούλου απόφοιτο Ελληνιού πολιτισμού.

Στη Μεταμόρφωση Αττικής

Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20.30 στη Μεταμόρφωση Αττικής στον Ποντιακό Σύλλογο «Εύξεινος Πόντος» (Κώστα Βάρναλη 12) με ομιλητές τους Βλάση Αγτζίδη και Νίκο Ζουρνατζίδη.

Στην Αθήνα

Η τρίτη και τελευταία παρουσίαση του βιβλίου, παρόντος σε όλες του συγγραφέα Ομέρ Ασάν θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην Αθήνα στο ΠΟΛΙΣ ARTCAFE (Βασίλης Χατζηιακώβου) (Πεσμαζόγλου 5) με ομιλητές τους, Χρήστο Γαλανίδη πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Βλάση Αγτζίδη ιστορικό και συγγραφέα, Αλέκο Παπαδόπουλο συγγραφέα - εκδότη και τον Ομέρ Ασάν. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Τζανακάκη με συντονίστρια της εκδήλωσης την Ελισάβετ Χαριτωνίδου – Κόβη. Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν ο λυράρης Χαράλαμπος Μουρούζης, η τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέτα, ο τραγουδιστής Πάνος Λαμπρίδης και ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ερατεινός, που θα συνοδεύσει στο πιάνο ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου