Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στο όρος Μελά, στην Ματσούκα της Τραπεζούντας του Ευξείνου Πόντου, βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Τράμπζονσπόρ Τάσος Μπακασέτας και Δημήτρης Κουρμπέλης, οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες πολίτες από την Τουρκία, την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, συμμετείχαν στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, στο ιστορικό μοναστήρι του ποντιακού ελληνισμού.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας της Τραπεζούντας, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ανηφόρισαν στην ιστορική Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του όρους Μελά στην Ματσούκα του Πόντου, και πήραν μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, η οποία φέτος έγινε μετ’ εμποδίων, αφού οι τουρκικές αρχές έδωσαν γραπτή άδεια μόλις τρεις ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, και αφού ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, σε κήρυγμά του από τον Κωνσταντινούπολη, ανέφερε αυτό το γεγονός του περιορισμού της θρησκευτικής ελευθερίας στον Πόντο.

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, φωτογραφήθηκαν με πιστούς που συμμετείχαν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, οι οποίοι τους αναγνώρισαν και ζήτησαν με φόντο την Παναγία Σουμελά, να αποτυπώσουν την στιγμή αυτή στον φωτογραφικό φακό.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τον Πόντιο λυράρη και τραγουδιστή από τα Σούρμενα του Πόντου, Αντέμ Εκίζ Μπέσκιολγου, στον χώρο της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.