Την τελευταία του πνοή άφησε από Κορωναϊό στην Τουρκία, ο μαθηματικός - εκπαιδευτικός Ιωάννης Κουτίδης, ο οποίος εθελοντικά ζήτησε να μετατεθεί και να διδάξει στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θέλει να βοηθήσει τα ελληνόπουλα που φοιτούν στο νησί.

Τον βαθύτατη θλίψη τους εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

Η Ιμβριακή κοινότητα είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό από κορωνοϊό του εκπαιδευτικού Ιωάννη Κουτίδη ο οποίος δίδασκε μαθηματικά στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ίμβρου.

Ο Ιωάννης Κουτίδης μαζί με τη σύζυγό του Ελευθερία Αλεξιάδου, καθηγήτρια Αγγλικών, είχαν ζητήσει εθελοντικά να αποσπαστούν και να διδάξουν στα Ελληνικά σχολεία της Ίμβρου.

Πηγή: https://imbrosunion.com/i-imvros-penthei-ton-ekpaideftiko-ioanni-koutidi-koini-anakoinosi-tou-syllogou-imvrion-athinonkai-tis-imvriakis-enosis-makedonias-thrakis/?fbclid=IwAR3HrHPBRH_6lNOvQH7KQ_mhOrmdDDiIELc75mHProxwT_PhoajoQDkuKbs