Ο Γιώργος Μουρουζίδης παρουσιάζει διαδικτυακή εκπομπή η οποία θα ασχοληθεί με θέμα, Πόντος και 21. Φιλική Εταιρία. Τραπεζούντα. Ρωσία. Παραδουνάβιες χώρες. Ιωνία. Θράκη. Καππαδοκία. Κωνσταντινούπολη. Γεωπολιτικοί συσχετισμοί.

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, στις 8.55 το βράδυ, ο Γιώργος Μουρουζίδης, συζητά με τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, για την κατάσταση στην Τραπεζούντα μετά την άλωση, για την παρουσία των Ελλήνων στις Παραδουνάβιες χώρες και τη Ρωσία, για τη δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας, για την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία, στην Κωνσταντινούπολη και στη Μικρά Ασία, για την αποτίμηση της συμβολής των Ποντίων στον Αγώνα, για τις σχέσεις των Υψηλάντηδων με τους προκρίτους, για τις σκοτεινές πλευρές του Αγώνα, για τον Καποδίστρια, για τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, για την αποφασιστικότητα των αγωνιστών ενάντια στο status quo της εποχής, κλπ….

Παρεμβάσεις θα γίνουν, από τον ελληνικής καταγωγής κ. IBAN SONUS (Χιονίδη Γιάννη), βουλευτή της Κριμαίας και από τον κ. Βασιλειάδη Χαράλαμπο, Πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ της εν Αμερική (ΗΠΑ - Καναδά) Ρωμιοσύνης εκ Πόντου.

Κι όπως αναφέρει ο Γιώργος Μουρουζίδης, «για όλους εμάς που ανήκουμε στις γενιές της αναδίπλωσης, η ιστορία του Βορειοανατολικού Ελληνισμού παραμένει ανολοκλήρωτη και αδικαίωτη».