Την άσκηση του δικαιώματος του «πολιτεύεσθαι», χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), καταδικάζει την συμμετοχή Ποντίων στην Χρυσή Αυγή και ζητεί από τον πρόεδρο της ΠΟΕ και γραμματέα της ΔΙΣΥΠΕ Γιάννη Αντωνιάδη που ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής να παραιτηθεί από τα εκλεγμένα όργανα του ποντιακού ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, η ΟΣΕΠΕ «χαιρετίζει κάθε θεμιτή άσκηση του δικαιώματος «πολιτεύεσθαι» των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα (με εξαίρεση την εξαμλωματική τακτική των υποψηφίων Ποντίων, με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής). Δυστυχώς όμως οι κομματικές γραμμές, οι οποίες πρόθυμα υποκύπτουν στις πελατειακές σχέσεις και τις νοσηρές εκδοχές του παρασκηνιακού βαθέως ελλαδικού κράτους, συνιστούν συχνότατα νοσογόνους παράγοντες λαϊκισμού και ιδιοτέλειας, αποδεδειγμένα εχθρούς των συντεταγμένων επιδιώξεών μας. Όσο και να το απευχόμαστε ο κομματισμός στην Ελλάδα, θα παράγει επί το πλείστον άγονες συγκρούσεις σκοπιμοτήτων, προσκλήσεις σε πολιτικό βαρβαρισμό, υποταγή και αγκίστρωση σε άρματα αλλότριων συμφερόντων. Η εμπειρία μας καταδείχνει την ασυμφωνία και δυσαρμονία των ταυτόχρονων ρόλων του αιρετού εκπροσώπου των πολυβάθμιων οργάνων του χώρου μας και αυτού του πολιτευόμενου στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Τους θεωρούμε ως αυστηρά ασυμβίβαστους».

Ζητεί παραίτηση του Γιάννη Αντωνιάδη από την ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ

Και ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ καταλήηγει: «Συνεπώς καλούμε το συμπατριώτη μας, πρόεδρο της ΠΟΕ και Γραμματέα της ΔΙΣΥΠΕ, Αντωνιάδη Ιωάννη, να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί άμεσα από τους παραπάνω ρόλους, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η ουδετερότητα των θεσμικών μας οργάνων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της Ηλίας Μαυρίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.