Στον ετήσιο χορό του Μορφωτικού - Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιγόνειας, συμμετείχε το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφει ο Νικόλαος Καπαλτσίδης, υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων αναφέρει.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Μορφωτικού – Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιγόνειας Κιλκίς και συμμετείχε στον ετήσιο χορό του συλλόγου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεών του, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.
Το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων Παραστάσεων της Ένωσης παρουσίασε ένα πρόγραμμα με χορούς του Πόντου, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια και τη διαχρονική αξία της ποντιακής παράδοσης.
Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ενώ τη μουσική συνοδεία προσέφεραν ο Θεόδωρος Σαχπεκίδης στη λύρα και η Ιωάννα Δελήπαλτα στο νταούλι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αποτελώντας μια όμορφη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης.
Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες συλλόγους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενισχύσουν τους δεσμούς συνεργασίας τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συγχαίρει τους χορευτές και τις χορεύτριές της για την άψογη εμφάνισή τους και ευχαριστεί θερμά τον Μορφωτικό – Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιγόνειας Κιλκίς για την τιμητική πρόσκληση, την εξαιρετική διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία.