Την οπτικοακουστική καταγραφή, μιας παραδοσιακής μελωδίας η οποία αποτελεί πολύτιμο πρωτογενές υλικό μιας ξεχωριστής περιοχής της αλησμόνητης Πατρίδας του Πόντου, της Νικόπολης, παρουσιάζει ο μουσικός Αντώνης Πηλαλίδης και προσφέρει στο κοινό που θέλει να ακούσει σπάνιες μουσικές μελωδίες.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Πηλαλίδης, «στίχοι παραδοσιακοί, στίχοι γραμμένοι απ' την ψυχή, με το χαρακτηριστικό ιδίωμα της Γαράσαρης, αποτέλεσαν τα κίνητρα της προσωπικής μου επιθυμίας προκειμένου να "καταγραφει" ένα κομμάτι του ατέλειωτου πλούτου της παράδοσης μας, τον οποίο "κουβάλησαν" με κόπο και αυταπάρνηση οι δικοί μας, ερχόμενοι στην μητέρα Ελλάδα, για να τον παραδώσουν στις επερχόμενες γενιές.

Μια καταγραφή-αφιέρωμα στη μνήμη ενός ανθρώπου της Πατρίδας που για πολλούς -όπως και για μένα- αποτέλεσε ένα φωτεινό σημείο αναφοράς, για την πολύτιμη συλλογή μελωδιών, στίχων αλλά και πληροφοριών που αφορούν τις πατρογονικές μας εστίες. Στη μνήμη λοιπόν του Εμμανουηλίδη Δανιήλ του Ευσταθίου και της Φωτεινής.

Συμπορευτής του εγχειρήματος αυτού, ο Danos Emmanouilidis-Πόντιος τρίτης γενιάς, εκ Γαράσαρης-εγγονός του προαναφερθέντος, ο οποίος έχοντας τα βιώματα από τον παππού του, αποτέλεσε την πηγή εξεύρεσης των στίχων της εν λόγω περιοχής. Τον ευχαριστώ θερμά.

Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους μουσικούς: Αναστάσιος Πετρόπουλος (ο όποιος έπαιξε λύρα στην ηχογράφηση του τραγουδιού) Giorgos Kortsinidis και Giannis Poulios για τη συμμετοχή τους, όπως και τον Γιώργο Πουλαντσακλή για την πολύτιμη συνεισφορά του στα γυρίσματα του video clip.

Τον Λάκης Παναγιωτίδης για τη μουσική επιμέλεια, τον προγραμματισμό και την τελική ηχητική επεξεργασία του τραγουδιού αλλά και τον Babis Kemanetzidis για την ευγενική παραχώρηση του στούντιο ηχογραφήσεων. Τους συντελεστές παραγωγής: Ioanna Pasvanti για το μακιγιάζ και Sakis Simeonidis για τα χτενίσματα. Τέλος, ένα εγκάρδιο "ευχαριστώ" στον σκηνοθέτη Vasilis Tsartsanis για την εξαιρετική ιδέα να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στους εικονολήπτες Niko A. Vourvachakis και Νικόλα Βουρβαχάκη για τη συνεργασία και βέβαια σε όλους τους φίλους μου για την πολύ καλή διάθεση που είχαν επάνω στο λεωφορείο. Και βέβαια στον οργανισμό του #ΟΑΣΘ για τη διάθεση συνεργασίας και προθυμίας που επέδειξε.

Στον μνήμη λοιπόν του παππού Δανίλη και σε όλων εκείνων... που μετέφεραν στην ψυχή τους την Πατρίδα και μας την "έφεραν" εδώ, αφιερώνω εξαιρετικά! Σας παραδίδω αυτήν την καταγραφή, με την ελπίδα ότι θα την αγαπήσετε όσο κι εγώ».