Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα χτυπήματα που δέχεται ο ποντιακός ελληνισμός το τελευταίο διάστημα, διοργανώνει αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Στην ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτριος – Χρήστος Τοπαλίδης και η γενική γραμματέας Γεωργία Κυριακίδου αναφέρεται: «Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.

Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.

Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

 

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

POE.GENOKTONIA.AGIA.SOFIA.19.5.2015. MG 4965254

 

Στιγμιότυπο από την πορεία μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη στις

19 Μαΐου 2015 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό.

POE.GENOKTONIA.AGIA.SOFIA.19.5.2015. MG 4965318

 

Στιγμιότυπο από την πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων που διοργάνωσε 

η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στις 19 Μαΐου 2015 στη Θεσσαλονίκη

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!», καταλήγει η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.