Επίθεση στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα 18 Μαΐου 2015 με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Καλαφάτης με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε πως «353.000 ψυχές αδελφών μας χάθηκαν, όταν οι Νεότουρκοι έδειξαν το πιο φρικαλέο τους πρόσωπο. Στη σημαντική αυτή ημέρα υπάρχει εκκωφαντική απουσία, εκκωφαντική  αφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης, γι αυτό το ζήτημα».

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού το Παλιό Κυβερνείο ή το παραδοσιακό της Αναγεννήσεως

Την πρόταση να δημιουργηθεί Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού είτε στο Παλιό Κυβερνείο (Παλατάκι), στην Αρετσού, είτε στο παραδοσιακό κτίριο της Αναγεννήσεως –που ανήκει στο δήμο Θεσσαλονίκης- κατέθεσε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος Θεσσαλονίκης, βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

Με την ευκαιρία της αυριανής Ημέρας Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, όπου, όπως τόνισε, «353.000 ψυχές αδελφών μας χάθηκαν, όταν οι Νεότουρκοι έδειξαν το πιο φρικαλέο τους πρόσωπο», ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να μπει στην πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων για να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας.

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «υπάρχει εκκωφαντική απουσία, εκκωφαντική αφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό το ζήτημα». Πρότεινε να θεσμοθετηθεί ειδική συνεδρίαση, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο, στο δημοτικό συμβούλιο, ως εκδήλωση τιμής, με τη συμμετοχή των Ποντιακών Σωματείων.