Σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 οι εκλογές του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και της εκτελεστικής επιτροπής.

Στο σύνολο των 68 εκλεκτόρων, μεταξύ των οποίων απαρτίζεται από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ, ψήφισαν 66.

FODSA.KENTRIKHS.MAKEDONIAS.EKLOGES.12.2.2024 2

Όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, ενώ υπήρχαν και τέσσερα λευκά με τους Μιχάλη Γεράνη να εκλέγεται στη θέση του Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ και τον Στέλιο Αγγελούδη στη θέση του αντιπροέδρου με 62 θετικές ψήφους ο καθένας.

FODSA.KENTRIKHS.MAKEDONIAS.EKLOGES.12.2.2024 3

Αμέσως μετά την εκλογή του ο επανεκλεγείς πρόεδρος Μιχάλης Γεράνης δήλωσε: Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέρφους της αυτοδιοίκησης για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, να συνεχίσω ακόμη μια θητεία ως πρόεδρος του φορέα. Όσο μεγάλη είναι η χαρά και η τιμή που νοιώθω άλλο τόσο και μεγαλύτερη είναι η ευθύνη που νοιώθω στο πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχουμε υποχρέωση να προβούμε.

Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τους τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, τα νέα μέλη της Εκτελεστικής ως τακτικά τη Δήμαρχο Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, το Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, τους αντιδημάρχους Κατερίνης Ηλία Τάπρα και Βέροιας Βασίλη Παπαδόπουλο, το δημοτικό σύμβουλο Ηράκλειας Βασίλη Τεβεκέλη, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη που εξελέγησαν τον αντιδήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Γιώργο Μαξούρα, την Αντιδήμαρχο Ωραιοκάστρου Σοφία Δημητριάδου και το δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης Γιώργο Κυριακίδη.

Στην Κεντρική Μακεδονία όλη η αυτοδιοικητική οικογένεια συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε με τα απορρίμματα και όπως πολλές φορές έχουμε πει στο ευαίσθητο αυτό θέμα του Περιβάλλοντος δεν υπάρχουν αποχρώσεις, κομματικές, παραταξιακές, προσωπικές. Μας χαρακτήρισαν το φορέα με τα (3 Σ ) γιατί πετύχαμε την Συνεργασία τις Συνέργειες και τη Συνοχή στην πράξη.

Όλοι μαζί βάζουμε το δικό μας λιθαράκι για την ανάπτυξη της χώρας και βοηθάμε να πιάσει τους στόχους της στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του ΦΟΔΣΑ για την αφοσίωση και την συνεισφορά τους.