Τμήμα εκμάθησης της ποντακής γλώσσας δημιουργεί ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» με την εκπαιδευτικό Αναστασία Μαχαιρίδου και τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν στα μέσα Ιανουαρίου 2024.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Μιχαήλ Καβούκης.

Σε αυτό τον κόσμο που όλα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και οι πληροφορίες τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση η επαφή με την Ποντιακή μας οντότητα μας τροφοδοτεί και μας εξελίσσει. Ένα βασικό συστατικό της ταυτότητας μας είναι και η γλώσσα.

Η Ποντιακή γλώσσα γεμάτη με ήχους και χρώματα αξίζει και πρέπει να διασωθεί. Για αυτό τον λόγο ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης ''ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ξεκινά τμήμα εκμάθησης της Ποντιακής Γλώσσας από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18:30 - 19:30 από την Φιλόλογο ΜΑ – Γλωσσολόγο - Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια της Ποντιακής Διαλέκτου Αναστασία Μαχαιρίδου, στο Κτήριο Α του Συλλόγου που βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά - απέναντι από το Δημαρχείο.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 2310-667891, 6944-250763.