Εκδήλωση μνήμης και τελετής εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου, πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2023, ενώ ομιλία για το θέμα «Η συμβολή του Μητροπολίτη Χρύσανθου Τραπεζούντος στο Ποντιακό Ζήτημα, θα κάνει ο Ομότιμος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης. Την προτομή φιλοτέχνησε ο μαρμαρογλύπτης Νίκος Εξαδάκτυλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Κώστας Παπουτσίδης και η γενική γραμματέας Περιστέρα Πεΐδου, «η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ομιλία με θέμα: "Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ" από τον Ομότιμο Καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. ΚΩΣΤΑ ΦΩΤΙΑΔΗ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στο Πνευματικό - Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου (Μητρ.Τραπεζούντος Χρύσανθου 13), όπου θα γίνει και ο Αγιασμός της νέας Πολιτιστικής χρονιάς.

Πρόγραμμα τελετής

Επιμνημόσυνη Δέηση.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κώστα Παπουτσίδη.

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας. Σοφίας Μαυρίδου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου.

Αποκαλυπτήρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ. Γεώργιο.

Κατάθεση στεφάνων.

Ενός λεπτού σιγή- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου».