Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, για τη μετονομασία του γηπέδου σε «Βασίλη Τριανταφυλλίδη» (Χάρρυ Κλυνν), με τη μεγάλη συναυλία των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη.

«Η Καλαμαριά άργησε να τον τιμήσει, όμως εκείνος την είχε πάντα στην καρδιά του και την αναμόχλευε πάντα στα κείμενα και στις λέξεις του», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

KALAMARIA.XARY.KLYN.TSAXOYRIDIS.21.9.2023.DSC 7539 2

Η εκδήλωση, την οποία άνοιξε ο Σάκης Τανιμανίδης, ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα που, παρουσίασε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής τηλεόρασης Παναγιώτης Κρινής, στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου καλλιτέχνη και πολιτικού, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Θανάσης Γιώγλου.

Για τον άνθρωπο Χάρρυ Κλυνν, που διετέλεσε και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας της Καλαμαριάς, μίλησε και ο πρόερδος του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φώτης Μπαλτίδης, ενώ τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Συγκίνηση, γιατί ζω τούτη δω τη στιγμή που εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σα Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στο μεγάλο Καλαμαριώτη.

Ο Γιαννης Δαρδαμανελης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, με ένα ξεχωριστό βίντεο, και στην Καλαμαριώτισσα Λιζέτα Νικολάου (Ελισάβετ Κατικαρίδου), που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Συγκινητική εικόνα υπήρξε η καρέκλα με την ανθοδέσμη που ζήτησε ο Δήμαρχος να υπάρχει προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

KALAMARIA.XARY.KLYN.TSAXOYRIDIS.21.9.2023.DSC 7539 1

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους στη σκηνή έκαναν ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν το κοινό.

Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και  Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές ολοκλήρωσαν το σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί.

KALAMARIA.XARY.KLYN.TSAXOYRIDIS.21.9.2023.DSC 7539 2

Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα χάρισαν δύο μπλούζες της ομάδας στους καλλιτέχνες όπου αναγράφονταν το 353.000 των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου,ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Κυρατζής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα, οι Αντιδήμαρχοι, Βάσω Νικολέττου, Εύα Ντόντη - Μπανιώρα, Ναταλία Παντελίδου, Πασχάλης Λεμονής, Ιωάννης Πενόπουλος, Ευάγγελος Τσακμακίδης και Στέλιος Ματσαρίδης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και πρόεδροι και μέλη ποντιακών σωματείων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.