Δύο υποτροφίες για σπουδές στη μνήμη της Άννας Θεοφυλάκτου και του Χαράλαμπου Κιαγχίδη, προκήρυξε η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, στο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, προς τιμήν δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Με ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, αναφέρει.

Με εξαιρετική τιμή και χαρά η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την προκήρυξη δυο υποτροφιών για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις» (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024.

Οι δυο υποτροφίες προκηρύχθηκαν προς τιμή δυο εξεχουσών προσωπικοτήτων που πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον Ποντιακό Ελληνισμό και αντίστοιχα ονομάστηκαν υποτροφία “Άννας Θεοφυλάκτου” και «Χαράλαμπου Κιαγχίδη».

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε φοιτητές που θα εκπονήσουν εργασίες σε σχέση με πτυχές της ιστορίας του Ποντιακού ελληνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ihu.gr/ucips/postgraduate-programmes/blacksea, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επίκ. καθηγητή Στέφανο Κορδώση (+30 2310 807570, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης με την προκήρυξη των παραπάνω υποτροφιών θεωρεί αφενός ότι εκπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Καταστατικούς της σκοπούς και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές να ερευνήσουν πτυχές της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.