Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Βουκουρέστι, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ23 και στα 79 κιλά της ελευθέρας πάλης, ο Πόντιος Γιώργος Κουγιουμτσίδης, πραγματικό λιοντάρι, που ξέρει να αγωνίζεται μέχρι τέλος και στο τέλος έκανε το γύρο του θριάμβου, πανηγυρίζοντας και έχοντας στους ώμους του, την ελληνική σημαία και την σημαία με τον δικέφαλο αετό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Πραγματικό λιοντάρι ο Έλληνας παλαιστής κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στα 79 κιλά της ελευθέρας πάλης, νικώντας στο τελικό τον Γεωργιανό Γκαμρκελίντε! Μπράβο Γιώργο.

Μάλιστα ανέφερε και τον τρόπο με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, έχουν μείνει λίγα δευτερόλεπτα. Η ήττα σου χτυπάει την πόρτα. Τι κάνεις; Τα παρατάς ή γίνεσαι.... θρύλος; Πρωταθλητής Ευρώπης; Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πήρε την απόφασή του και η ελληνική σημαία σηκώθηκε ψηλά!!!

KOYGIOYMTSIDIS.GIORGOS.BOYDAPESTH.PROTATHLITHS.17.3.2023

Ο Πόντιος αθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής – φαινόμενο στην ελληνική πάλη, έγραψε ιστορίας, καθώς υπερασπίστηκε τον τίτλο του και προς τιμήν του ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι.

Ο αθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, έγινε ο πρώτος παλαιστής που κατέκτησε δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλια στην ίδια διοργάνωση και τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά. Για να φτάσει σε αυτόν τον στόχο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, φανερώνοντας όλες τις αρετές του, αν και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δεν τα παράτησε, και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του παγκόσμιου πρωταθλητή, Βλεντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός αθλητής, το 2023 είχε κερδίσει τον Έλληνα αθλητή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23. Μάλιστα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βουκουρέστι, στη διάρκεια του αγώνα είχε προηγηθεί με 4-3. Κι όμως το ελληνικό λιοντάρι της ελευθέρας πάλης, παρά το γεγονός που ο χρόνος ήταν σε βάρος του, δεν τα παράτησε και στο τέλος δικαιώθηκε. Έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με κατάθεση ψυχής και δείχνοντας τις αρετές του πήρε δύο πόντους και προηγήθηκε στο σκόρ με 5-4. Παρά το γεγονός ότι οι Γεωργιανοί έκαναν ένσταση την έχασαν κι έτσι δημιουργήθηκε το τελικό 6-4.