Μετά την συγκλονιστική πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο ανοιχτό θέατρο Νέαπολης - Συκεών, η μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΙ ΝΕΡΑΪΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» συνεχίζει το ταξίδι της, σε πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης και της Στερεάς Ελλάδας. 

Η παράσταση διατρέχει μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Στο επίκεντρο, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το γεγονός πλαισιώνεται από αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν από την καταστροφή, καθώς και μετά, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής.

NERAIDES.TOY.PONTOY.ALEXANDROYPOLH.5.8.2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ), σε συνεργασία με τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν. ΕΒΡΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ.

NERAIDES.TOY.PONTOY.KILKIS.AFISA.10.8.2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ), σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ.

NERAIDES.PONTOY.SITAGROI.AFISA.12.8.2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΙΤΑΓΡΟΙ ΔΡΑΜΑΣ, σε συνεργασία με τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΙΤΑΓΡΩΝ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ), σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες είναι αντλημένες από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή.

NERAIDES.TOY.PONTOYS.2022 1

Καθηλωτικά κείμενα. Συγκλονιστικές ερμηνείες, ζωντανή μουσική συναυλιακού τύπου, Χορογραφίες, Κοστούμια μιας άλλης εποχής, Ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Κείμενο: Αγγελική Παμπουκίδου.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεώνη Κοσμά - Aγγελική Παμπουκίδου.

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Κοτίδης.

NERAIDES.TOY.PONTOYS.2022 2

Παίζουν οι μουσικοί: Θοδωρής Κοτίδης: Λύρα, Τραγούδι. Βασίλης Κασούρας: Ούτι, Λαούτο, τραγούδι. Δημήτρης Γουμπερίτσης: Κοντραμπάσο. Γιάννης Καμπάς: Γκάιντα "Αγγείον", Φλογέρα "Χειλιαύριν". Μαριλένα Mihajlovic: Βιολί. Πέτρος Ζώης: Κρουστά.

Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουτσώνου. Αγγελική Παμπουκίδου. Χριστίνα Κεμανετζίδου. Ανθή Κοτίδου. Αναστασία Κοτίδου. Μαριλένα Mihajlovic.

Τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Τακίδης.

Φωτισμοί σκηνικά: Μάκης Μαριάδης.

Κοστούμια: Δημήτριος Ζερζελίδης.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944058220.