Τις ημερομηνίες στις οποίες θα γίνουν οι εκλογοαπολογιστικές γενικές συνελεύσεις και εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), αλλά και στους πέντε Συνδέσμους Ποντιακών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε η διοίκηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μετά την σχετική απόφαση που πήρε κατά την τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που έγινε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, στην Ακρινή Κοζάνης.

Συγκεκριμένα οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των Συνδέσμων Ποντιακών Σωματείων θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2022 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 23 Οκτωβρίου 2022, ενώ αντίστοιχα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στις 27 Νοεμβρίου 2022 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 4 Δεκεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, «σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ποντιακού Συλλόγου Ακρινής Κοζάνης παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα, μελών του Δ.Σ. του Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την υποδειγματική φιλοξενία.

POE.D.S.AKRINH.BARYTHIMIADHS.31.7.2022

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν η προετοιμασία διοργάνωσης της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας, του 16ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών καθώς και η προετοιμασία του σεμιναρίου ποντιακής διατροφής.

Για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκδηλώσεων αυτών καθώς και των επόμενων συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε., θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον με απόφαση του Δ.Σ., οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των Σ.Πο.Σ. θα πραγματοποιηθούν στις 16-10-2022 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 23-10-2022 ενώ αντίστοιχα της Π.Ο.Ε. στις 27-11-2022 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 4-12-2022, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοικήσεις των Σ.ΠΟ.Σ. θα αποστείλουν επιστολές στα σωματεία για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των συνελεύσεων καθώς και για περισσότερες λεπτομέρειες».