Τη μουσικοθεατρική παράσταση "Οι Νεράιδες του Πόντου", παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος, μιας και θα υπάρχει περιοδεία σε πόλεις της χώρας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας - Συκεών και η θεατρική ομάδα "Μελωδία".

Η πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022, στο ανοικτό θέατρο Νεάπολης – Συκεών περιοχή Στρεμπενιώτη.

Η παράσταση διατρέχει μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Στο επίκεντρο, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το γεγονός πλαισιώνεται από αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν από την καταστροφή, καθώς και μετά, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής.

Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες είναι αντλημένες από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή.

Καθηλωτικά κείμενα, Συγκλονιστικές ερμηνείες, ζωντανή μουσική συναυλιακού τύπου, Χορογραφίες, Κοστούμια μιας άλλης εποχής, Ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Κείμενο: Αγγελική Παμπουκίδου.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεώνη Κοσμά - Aγγελική Παμπουκίδου.

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Κοτίδης.

Παίζουν οι μουσικοί: Θοδωρής Κοτίδης: Λύρα, Τραγούδι. Βασίλης Κασούρας: Ούτι, Λαούτο, τραγούδι. Δημήτρης Γουμπερίτσης: Κοντραμπάσο. Γιάννης Καμπάς: Γκάιντα "Αγγείον", Φλογέρα "Χειλιαύριν". Μαριλένα Mihajlovic: Βιολί. Πέτρος Ζώης: Κρουστά.

Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουτσώνου. Αγγελική Παμπουκίδου. Χριστίνα Κεμανετζίδου. Ανθή Κοτίδου. Αναστασία Κοτίδου. Μαριλένα Mihajlovic.

Έκτακτη συμμετοχή: Μπάμπης Κεμανετζίδης, και η Σχολή εκμάθησης Νταουλιού Κώστα Ζώη.

Τεχνική υποστήριξη: Αλέξανδρος Τακίδης.

Φωτισμοί σκηνικά: Μάκης Μαριάδης.

Κοστούμια: Δημήτριος Ζερζελίδης.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο Νεάπολης – Συκεών περιοχή Στρεμπενιώτη στις 9 το βράδυ.

Γενική είσοδος 10€ , προπώληση 8€ (https://www.ticketservices.gr/event/oi-neraides-tou-pontou/?lang=el). Ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό 7€.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944058220.