Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 75 ετών, ο Παντελής Ανθρακόπουλος, επί σειρά ετών, στέλεχος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και του Ιερού Προσκυνήματος, τις οποίες υπηρέτησε για περισσότερα από 45 χρόνια και στο τελευταίο συμβούλιο ήταν Έφορος Μονής.

Ο Παντελής Ανθρακόπουλος, γεννήθηκε στο χωριό Σκοπιά Σερρών το 1946, και μετά τις γυμνασιακές σπουδές του, φοίτησε στην Ιταλία, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα του αρχιτέκτονα μηχανικού, επάγγελμα το οποίο άσκησε με την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ήταν παντρεμένος με την Ντομένικα (Μίμα) Πυρηνική γιατρό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και έχουν δύο παιδιά, την Μαρτσέλα – Τζουλιάνα πολεοδόμο – αρχιτέκτονα και τον Δημήτρη πολιτικό μηχανικό.

Την περασμένη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, ο Παντελής Ανθρακόπουλος έπαθε αιμοραγικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διασωληνώθηκε σε θάλαμο και την Δευτέρα το πρωί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στις 8 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, κατέληξε.

ANTHRAKOPOYLOS.PANTELHS.PANGIA.SOYMELA.KEFALAKI.00240 2016 Α

Η κηδεία του Παντελή Ανθρακόπουλου, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022, στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας στο όρος Βέρμιο, στη Μονή την οποία υπηρέτησε για χρόνια ολόκληρα. Η κηδεία του Παντελή Ανθρακόπουλου θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας COVID 19.

ANTHRAKOPOYLOS.TANIMANIDIS.IOAKEIMIDHS.PANAGIA.SOYMELA.00806_2016.jpg

Ο Παντελής Ανθρακόπουλος, έφορος της Μονής, στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, και διακρίνονται δεξιά ο Γεώργιος Τανιμανίδης πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά και ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, αντιπρόεδρος

Ανακοινώσεις για το θάνατο του Παντελή Ανθρακόπουλου, εξέδωσαν το Σωματείο Παναγία Σουμελά, το Ιερό Προσκύνημα και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών.

Αναγγελία θανάτου Παντελεήμονος Ανθρακόπουλου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επιτροπές και οι εθελοντές της Παναγίας Σουμελά με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και εφόρου Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά Παντελεήμονος Ανθρακοπούλου Ο ακέραιος χαρακτήρας του, η επιθυμία του να προσφέρει, το πραγματικό -επί 45 έτη- ενδιαφέρον του για την Παναγία Σουμελά, η αστείρευτη καλή του διάθεση και η ανεξάντλητη ενεργητικότητα του ήταν λίγα από τα πολλά του θετικά γνωρίσματα, που σφράγισαν την πορεία του. Θα μας λείψει ο φλογερός Πόντιος, ο επιστήθιος φίλος και ο δραστήριος συνοδοιπόρος, μεγάλο το κενό που αφήνει. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη του Σωματείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την πολυαγαπημένη σύζυγό του Μίμα και τα λατρεμένα παιδιά του, Μαρτσέλα - Τζουλιάνα και Δημήτρη.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα.

Συνεδρίαση Σωματείου

και Ιερού Προσκυνήματος

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

13ης Ιανουαρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», συνήλθαν εκτάκτως σε συνεδρίαση δια περιφοράς σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αειμνήστου Παντελεήμονος Ανθρακόπουλου, επί 45 έτη Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου και Εφόρου της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά», με μεγάλη και ιδιαίτερη προσφορά στο Σωματείο και στο Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά», και αποφάσισαν: 1.Να συνοδεύσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», την εκφορά της σωρού του.

2.Να κατατεθεί στεφάνι στην σωρό του εκλιπόντος.

3.Να ψαλεί τρισάγιο στην Ιερά Μονή «Παναγία Σουμελά».

4.Να παραχωρηθεί χώρος για τον ενταφιασμό του στο κοιμητήριο του Ιερού.

Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά».

5.Να δοθεί το ποσό των 3.000 Ευρώ ως υποτροφία εις μνήμην του.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά

Γεώργιος Τανιμανίδης

Ψήφισμα Μέριμνας Ποντίων Κυριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, συνήλθε στις 13 Ιανουαρίου 2022 σε έκτακτη συνεδρίαση και σχετικά με το θάνατο του αείμνηστου Παντελή Ανθρακόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2.Να καταθέσει το ποσό των 200,00€, αντί στεφάνου, υπέρ των σκοπών του Σωματείου.

3.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυριών.

Η Πρόεδρος Ανατολή Δημητριάδου

Η Γενική Γραμματέας Βασιλική Μαμουνή 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παντελή Ανθρακόπουλου, εφόρου της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά.

Ο ίδιος, ως αρχιτέκτονας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Σωματείο για θέματα που αφορούσαν το διατηρητέο κτίριο Τουρπάλη, ενώ η προσφορά του στον Ποντιακό χώρο ήταν πολυετής. Αιωνία του η μνήμη.