Τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα ποντιακά κάλαντα από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» άκουσε το πρωί της Παρασκευής, Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2021, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στο χώρο του Διοικητηρίου.

Η ομάδα Ορφέας του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», με επικεφαλής των μουσικό Γιώργο Πουλαντσακλή, έψαλε τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Σταύρο Καλαφάτη και η ποντιακή μουσική διαχύθηκε στους χώρους του υπουργείου.

Ο Σταύρος Καλαφάτης αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του Συλλόγου και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η νέα χρονιά ξεκινά με δυσκολίες και αβεβαιότητες. Αλλά και με  τη σιγουριά ότι δεν θα κρατήσουν πολύ. Ότι το 2022 θα φέρει το τέλος της πανδημίας και θα επαναφέρει την κανονικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Με υγεία πάνω απ΄όλα. Και κάθε καλό για την καθεμιά και τον καθένα».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αντάλλαξε ευχές στο Βαρέλι του Τροχονόμου, που στήθηκε, για άλλη μία χρονιά, στον οδικό κόμβο του Λευκού Πύργου.

Σε δηλώσεις του, προς τα Μέσα Ενημέρωσης, υπογράμμισε: «Στον κόμβο του Λευκού Πύργου ανταλλάσσουμε  ευχές για το νέο χρόνο με τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο. Θερμές ευχές στους αστυνομικούς, τους οικογενειάρχες και τα παιδιά της διπλανής πόρτας που δεν βρίσκονται με την οικογένειά τους, αλλά στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Χρόνια πολλά σε όλες κι όλους, με υγεία, αισιοδοξία και εκπλήρωση των  προσδοκιών για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά!».