Μια νέα χρονιά, με τον αγιασμό και την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του ξεκινάει ο ποντιακός σύλλογος «Ακρίτες» Νέας Κρώμνης Δράμας, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα της δράση του στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Ευξείνου Πόντου 91.

Ο αγιασμός έγινε στα γραφεία του συλλόγου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου, «ετοιμαζόμαστε να τα ξανά ζήσουμε όλα... τραγούδια, χορό, εκδρομές, γλέντια, παρέες, χαμόγελα. Να μαζευτούμε ξανά και να κοιταχτούμε στα μάτια. Η καινούρια χρονιά ξεκινάει...

Ο Σύλλογος Ακρίτες Ν. Κρώμνης εγκαινιάζει την νέα περίοδο δραστηριοτήτων και δράσεων, στα γραφεία του (οδός Ευξείνου Πόντου 91). Μένουμε συσπειρωμένοι και ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν τηρώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας να δραστηριοποιηθούμε στο μέγιστο δυνατό.

AKRITES.NEAS.KROMNHS.DRAMAS.AGIASMOS.21.10.20202

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν

Εν όψει της νέας περιόδου δραστηριοτήτων και δράσεων ο σύλλογός επιθυμεί - και μέσα σε αυτή την επιβεβλημένη από την κατάσταση συνθήκη αποστασιοποίησης - να δώσει την δυνατότητα της συνάντησης και των από κοινού δράσεων σε παλαιά και νέα μέλη μας καθώς και στους φίλους.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα που θα λειτουργήσουν και φέτος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας να τηλεφωνήσουν στους υπεύθυνους.

Υπεύθυνοι τμημάτων

Χορευτικά - Σαλωνίδου Κική (6942059117).

Ζωγραφική - Κανταζίδου Ρίτα (6972519844).

Εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου - Λαρχανίδου Πόπη (6972208475).

Ποντιακή κουζίνα - Μισαηλίδου Παρθένα (6974048170).

Με συνεκτικό κρίκο την αγάπη μας για την πολιτιστική παράδοση του Πόντου και το ενδιαφέρον μας για τα ευρύτερα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή δραστηριοποίησή μας, μένουμε συσπειρωμένοι και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».