Στο πλαίσιο της εθνικής εορτής και για το «έπος του 1940», η «Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης», η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης» και το σωματείο «Αργοναύται - Κομνηνοί» Καλλιθέας Αττικής, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα «το εθνικό και φιλανθρωπικό έργο των τριών ιστορικών ποντιακών σωματείων στη δεκαετία του 1940».

Ομιλητές της εκδήλωσης η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά, θα είναι, η Ανατολή Δημητριάδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης», ο Κώστας Αποστολίδης, πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης» και ο Θεόφιλος Καστανίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Αργοναύται - Κομνηνοί» Καλλιθέας Αττικής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 7 μ.μ., θα είναι διαδικτυακή και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε «κάνοντας κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο (link) https://youtu.be/4VferRLD0uw