Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο προπηλακισθείς βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέχεια των χθεσινών βίαιων γεγονότων και της άνανδρης επίθεσης που δέχθηκε. 

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν λίγο κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, μήνυση  κατά παντός υπευθύνου για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκα από φασιστοειδή στοιχεία.

Νωρίτερα είχα επισκεφθεί τον Υπουργό της Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.

Όπως θα απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των, γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο, δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης. Καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών - πνευματικών τους γονέων.

Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό.

Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν την Δημοκρατία.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει έμπρακτα να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία.

Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία.

Θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται».