«Καρφί στο σώμα της Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σε σημερινή του ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  τη χθεσινή «απρόκλητη, άγρια και άνανδρη επίθεση» στον συνάδελφο του Γιώργο Κουμουτσάκο.

 

Επισημαίνει ότι η χρήση βίας από ανθρώπους που πυροδοτούν την ακρότητα θεριεύει το τέρας του εθνομηδενισμού με σκοπό να πληγεί  ο κοινοβουλευτισμός και συνδέει τη σοβαρότητα της οργανωμένης Πολιτείας με την ικανότητά της να εντοπίσει τους υπαίτιους της χθεσινής βαρβαρότητας και να εξαλείψει τον κίνδυνο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών, υπενθυμίζοντας την επίθεση που είχε δεχθεί το 2010 ο επίσης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η ερώτηση

Η χθεσινή απρόκλητη, άγρια και άνανδρη επίθεση στον Βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, έναν συνάδελφο που δεν προκαλεί και δεν λαϊκίζει, πέρα από το γεγονός ότι αποτέλεσε ένα  ακόμη καρφί στο σώμα της Δημοκρατίας, μας αφορά όλους. Οι άνθρωποι που πυροδοτούν την ακρότητα, απαξιώνουν με χυδαία συνθήματα το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θεριεύουν τον άκρατο λαϊκισμό, επιλέγουν τη χρήση βίας για να “ταΐσουν” το τέρας του εθνομηδενισμού και να πλήξουν βάρβαρα τον κοινοβουλευτισμό.

Πλέον αυτό το “τέρας” το συναντούμε μπροστά μας όλο και συχνότερα και έφτασε η ώρα να ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα, προκειμένου να μην το επιτρέψουμε να γίνει ανεξέλεγκτο. Άλλωστε η σοβαρότητα της οργανωμένης Πολιτείας να εξαλείψει τον κίνδυνο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών (δεύτερο σε διάστημα 5 χρόνων σε βάρος Βουλευτή της Ν.Δ. μετά τον ξυλοδαρμό του κ. Κωστή Χατζηδάκη το 2010) θα αξιολογηθεί από την ικανότητά της να εντοπίσει τους υπαίτιους της χθεσινής βαρβαρότητας σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη  των ατόμων οι οποίοι, όπως φαίνεται και στα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών, επιτέθηκαν στον κ. Κουμουτσάκο;

Έχοντας περάσει 5 χρόνια, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ.  Κωστή Χατζηδάκη τον Δεκέμβριο του 2010;