Συγκέντρωση διαμαρτυρία διοργανώνει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στη συμβολή με την οδό Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης και η γενική γραμματέας Γεωργία Κυριακίδου, «καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη , σε μια μεγάλη  δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

POE.SYNTAGMA.5.11.2015.IMG 328887

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος - Δημήτριος Τοπαλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας

του σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, έχοντας δίπλα του

τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ Γιώργο Βαρυθυμιάδη 

 

Μια μεγαλειώδη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη. Όλοι μαζί ο κόσμος, τα σωματεία με τα λάβαρα, οι προσφυγικοί σύλλογοι  θα είμαστε εκεί δυναμικά στον αγώνα! ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!».

POE.SYNTAGMA.5.11.2015.IMG 328852

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που έγινε σήμερα Πέμπτη

5 Νοεμβρίου 2015 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα