Σκληρή επίθεση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, από την ακριτική Κέλλη Φλώρινας όπου βρέθηκε για τον γιορτασμό των 103 χρόνων από την απελευθέρωση της τοπικής κοινότητας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που ο Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε τον κ. Φίλη, «ανιστόρητο».

 

Ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων δήλωσε πως «η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μία. Το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορες μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσσουν την ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα υπάρχουμε κι εμείς οι οποίοι θα αντιστεκόμαστε».

«Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε και σαν απάντηση της πολιτικής πράξης του υπουργού Παιδείας, εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και εκδηλώσεις που θα αφορούν το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, για τα οποία κάποιοι έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ούτε συμβιβαζόμαστε, ούτε βάζουμε νερό στο κρασί μας, ούτε υποχωρούμε».

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την Κέλλη ως ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως η ελληνική ψυχή όταν χρειάζεται ομονοεί, συστρατεύεται και νικά. Εδώ, στην Κέλλη, είχαμε τη νίκη με την παρουσία του οργανωμένου Ελληνικού Στρατού -και βεβαίως εκείνη την εποχή ήταν όλες οι δυνάμεις μαζί, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις εκείνες που εν καιρώ πολέμου συμμετέχουν εν όπλοις στον αγώνα, και ευχαριστώ για την παρουσία τους σήμερα- αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό, μαζί με τις γυναίκες της Κέλλης, οι οποίες είναι οι κόρες, οι εγγονές σήμερα των Μακεδονομάχων.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κέλλης -οι οποίοι όπως σημείωσε είναι όλοι πολύτεκνοι- τους ευχαρίστησε γιατί παρά τον οικονομικό πόλεμο συνεχίζετε όλοι να δημιουργείτε μεγάλες οικογένειες, γιατί η οικογένεια είναι ο πυλώνας της πίστης στην πατρίδα. Σχολίασε μάλιστα, πως το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, (στην Κέλλη), ενός αγώνα που για μια ακόμα φορά ήταν προδομένος από μέσα, απέδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο οργανωμένος ελληνικός στρατός, που αποτελείται από το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό, από τους Εφέδρους και από τους Εθνοφύλακες, αλλά και όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τη δύσκολη στιγμή θα βρεθούμε μαζί στη μάχη στην κοινή γραμμή.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.