Τους Χρυσαυγίτες έδειξε ως υπεύθυνους για τον ξυλοδαρμό του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, όταν βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, της επαναχορήγησης του βοηθήματος του ΟΓΑ στους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία και τους Κωνσταντινουπολίτες. Νωρίτερα άλλα άτομα, επιτέθηκαν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος όμως κατάφερε να διαφύγει και να αποφύγει τα χειρότερα.

 

Στη Βουλή 

Η ένταση μεταφέρθηκε στην Βουλή, όπου με παρέμβασή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε πως Χρυσαυγίτες ήταν αυτοί που τον προπηλάκισαν και πως δεν είχαν σχέση με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, και ως ηθικούς αυτουργούς κατονόμασε την Χρυσή Αυγή, αλλά και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Τόσο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όσο και ο Νίκος Φίλης, δήλωσαν πως δεν είναι αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί. Ο Νίκος Φίλης καταφέρθηκε εναντίον των χρυσαυγιτών βουλευτών, ενώ οι Χρυσαυγίτες, καταφέρθηκαν εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Καταδικάζουν οι διοργανωτές

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης καταδικάζουν τους προπηλακισμούς σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, δηλώνοντας ότι ξένα προς αυτούς στοιχεία, χρησιμοποίησαν τη συγκέντρωση για να αμαυρώσουν αυτήν την ημέρα διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

KOYMOYTSAKOS.BOYLEFTES

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος συνομιλεί με συναδέλφους του

ενώ φαίνεται το ξεσχισμένο του σακάκι από την επίθεση 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Δήλωση Απόστολου Τζιτζικώστα

Σε δήλωση καταδίκης της απαράδεκτης επίθεσης εναντίον του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, προχώρησε ουποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.Η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι η εξής: «Τα σημερινά απαράδεκτα και προκλητικά γεγονότα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, από ακραία στοιχεία, αμαυρώνουν την εκδήλωση και αποπροσανατολίζουν από το ισχυρό μήνυμα καταδίκης ανιστόρητων τοποθετήσεων. Η απροκάλυπτη αυτή βίαιη επίθεση είναι χτύπημα στη Δημοκρατίας μας και την καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα». Ο κ. Τζιτζικώστας είχετηλεφωνική επικοινωνίαμε τον κ. Κουμουτσάκο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.