Έκκληση να βρεθούν ισοδύναμα για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων απηύθυνε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Όπως είπε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης «ο πρόεδρός μας είπε δύο πράγματα. Πρώτον, να "ματώσουμε" για να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας και δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε στιγμή ποιους ανθρώπους εκπροσωπούμε σε αυτή τη Βουλή, και πρώτα από όλα επειδή αυτοί οι άνω των 65 και 70 και 75 ετών δεν μπορούν, δεν συγκροτούν ομάδα πίεσης, δεν έχουν λόμπι, είναι άνθρωποι που δεν παίρνουν επίδομα, δεν παίρνουν μέρισμα από πουθενά αλλού και ουσιαστικά δεν έχουν στήριγμα αυτή τη στιγμή από πουθενά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης και προσέθεσε:
«Όπως όρισε και το άρθρο 31 του νόμου 4331, είναι άνθρωποι οι οποίοι ο μνημονιακός "κανιβαλισμός" και ο νόμος 4093/2012 (Σαμαράς - Βενιζέλος), τους έκοψε και αυτά τα ελάχιστα 360 ευρώ, με τα οποία 360 ευρώ δεν θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα, αλλά οι παλιννοστούντες Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι Βορειοηπειρώτες ομογενείς μας από την Βόρειο Ήπειρο, οι Κωνσταντινοπολίτες και οι οικονομικοί μετανάστες θα ξέρουν ότι η πατρίδα δεν τους γύρισε την πλάτη, ότι μεριμνά και γι’ αυτούς».
Και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τόνισε: «Ζητώ κύριε Χουλιαράκη, πραγματικά αυτές τις 4 ημέρες που απομένουν, να βρούμε το αναγκαίο ισοδύναμο. Θα είναι ένα ισόποσο, προνοιακό επίδομα, το οποίο μπορεί να δοθεί στην συνολική «αρχιτεκτονική» του ασφαλιστικού συστήματος; Να το κάνουμε. Να τους δείξουμε το δρόμο, να τους κοιτάξουμε στα μάτια, να τους μιλήσουμε ειλικρινά, να τους πούμε ότι δεν υπάρχει πουγκί που μοιράζονται δισεκατομμύρια, αυτοί οι καιροί τελείωσαν, αλλά πραγματικά καλώ, παρακαλώ, εκλιπαρώ, κύριε Χουλιαράκη - δεν με νοιάζει τι λένε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ.λπ. - με νοιάζουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι τόσο υπερήφανοι που δεν στήνονται στις ουρές των συσσιτίων και προτιμούν να πεθάνουν από ασιτία. Θερμή παράκληση, επειδή το πρόσημο της κοινωνικής ευαισθησίας, του ανθρωπισμού και της αξιοπρέπειας πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να είναι κοινός παρονομαστής στην πολιτική μας», κατέληξε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση στους ομογενείς αναμένεται να δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.